2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Havi 26 millióba van a légiós a Puskás Akadémiának, de még a...

Havi 26 millióba van a légiós a Puskás Akadémiának, de még a saját edzője is szidja

„Mi került ezen a fotelen 7200 Ft-ba?” – tette fel a kérdést a híres bohózatban a Kossuth-díjas színművész, Márkus László. A Puskás Akadémia szurkolói és Hornyák Zsolt vezetőedző pedig a Ferencváros ellen 1-0-ra elbukott idénynyitó után töprenghettek azon, mi kerül ezen a focistán 26 millió forintba…

Sahab Zahediről van szó, a felcsútiak 26 esztendős iráni támadójáról, aki az év elején az orosz–ukrán háború elől menekülve, a Zorja Luhanszktól érkezett hazánkba. Nyolc meccs alatt négy gólt szerzett tavasszal, majd nyáron először az ukrán sajtóban jelent meg a hír, miszerint klubrekordot jelentő 800 ezer euróért (322 millió Ft) írt alá újabb egy évre, ami havi bontásban több mint 26 millió forintot jelent. Az NB I-es szinten is rendkívül magas összeg sokaknál kiverte a biztosítékot, ami nem is csoda, főleg, ha hozzátesszük, hogy hazánkban a bruttó havi átlagkereset a KSH legutóbbi adatai szerint 495 900 forint. A légiós azonban a Fradi ellen Hornyák szerint alulról lógott ki a csapatból…

– A felállás adott volt, mindenki teljesítette amit kellett, csak ő nem tudta hol van, másik bolygón vagy a Groupamában a Ferencváros ellen. Számomra egy játékosnak nem kell külön motiváció, ha a Fradi ellen játszik. Ha mégis kell, akkor nincs helye a csapatomban – bosszankodott a tréner. Hornyák egyébként nem először kritizálta keményen egy játékosát a nyilvánosság előtt, két éve a most 21 esztendős, azóta a felnőttválogatottban is bemutatkozott Kiss Tamásról szedte le a keresztvizet, mert szerinte felelőtlenül játszott.

A korábbi szövetségi kapitány, Csank János szerint Zahedi is olyan típusú focista, akiben benne vannak az ilyen gyengébb meccsek is.

– Régen a foci a szegények játéka volt, a mostaniak ettől nyilván messze vannak… Kívülről annyit látunk, az egyik játékos gyengébben teljesít, ami annyira nem tűnt vészesnek, de az edző tudja, milyen feladatai voltak. Nem volt könnyű dolga, három belső védő között csak őrlődött. De korábban sem láttam tőle igazán különlegeset, eddig is így játszott. Vannak villanásai, egy tipikus szólista. Egy ilyen flegma játékos, ha jó napja van, jól játszik, ha nem, az nem néz ki jól. Van, hogy meg kéne feszülni, és az nem mindig esik jól a szervezetnek… – mondta a Blikknek a tréner.