KezdőlapCímlapGyász: 55 évesen elhunyt a korábbi válogatott labdarúgó, Duró József

Gyász: 55 évesen elhunyt a korábbi válogatott labdarúgó, Duró József

Váratlan, egyben rendkívül fájdalmas hírt kaptak vasárnap a magyar futballszurkolók. Ötvenöt éves korában elhunyt az egykori a 21-szeres válogatott középpályás, Duró József, aki pályafutása során megfordult többek közt a Debrecenben, a Vasasban, a Honvédban is, a kispestiekkel bajnoki címet is nyert.

A focista öccsétól lapunk megtudta, a korábbi labdarúgónak tüdőgyulladásos tünetei voltak.

– Két hete nagyjából fájt a mellkasa, de nem akart orvoshoz menni. A barátnője ma reggel látta, hogy nagyon rosszul van, kihívta a mentőket, de mikor megérkeztek, már halott volt. Egyelőre nem tudhatjuk pontosan mi történt, a boncolásból derül ki, hogy mi okozta a bajt, tüdőembólia, vagy a szíve vitte el – mondta lapunknak a korábbi kispesti kedvenc öccse, Tamás.

Duró – akit testvére és barátnője mellett lánya gyászol – a tavalyi év végén még arról beszélt lapunknak, hosszú évek mellőzése után edzőként szeretne visszatérni a magyar labdarúgásba.

– Nagyjából hat éve költöztem vissza Debrecenbe, mintegy új életet kezdve. A futball volt az életem, s jó lenne azt mondani, hogy ma is az, de egyelőre messze vagyok ettől. Évek óta nincs csapatom, pedig van bennem jó adag bizonyítási vágy. Edzőként megmutatni, hogy elég a sok süket dumából, magyarázkodásból, de a kispad helyett jelenleg az öcsém építőipari vállalkozásában tevékenykedem. Emellett pedig a Balaton-felvidéken próbálom felépíteni, gazdaságossá tenni a szőlőföldemet – mondta decemberben Duró.