KezdőlapCímlapEnnyi volt: már nem Huszti Szabolcs a Debrecen vezetőedzője

Ennyi volt: már nem Huszti Szabolcs a Debrecen vezetőedzője

A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC a hivatalos honlapján bejelentette, távozik posztjáról Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Az utódról később döntenek.

„A klublicenc-szabályzat szerint a klubnak maximum 60 napja van pro licenc-szel rendelkező edzőt találni, a DVSC természetesen hosszú távú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik. Amíg az új vezetőedzőt nem választja ki a klubvezetés, Jeremiás Gergő, mint megbízott edző és Dombi Tibor, mint pályaedző látja el ezt a feladatot, a csapat korábbi sikertrénere, Herczeg András pedig szakmai tanácsadóként segíti majd a munkájukat” – írta a DVSC a honlapján.

Az edzőpáros februárban Kondás Elemért váltotta a Loki kispadján. Husztiék az előző idényben bajnoki címet nyertek a DVSC-vel az NB II-ben, így a csapat visszajutott az élvonalba.

A Debrecen nem kezdte jól az NB I mostani kiírását: tíz forduló után a tizedik helyen áll az együttes, mindössze két meccset nyert meg. A legutóbbi öt bajnokiján mindössze négy pontot gyűjtött, és csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem a bajnokság utolsó előtti, kiesést jelentő helyén áll.

A klub vezetősége kedden közleményben jelezte, magyarázatot vár a csapat gyenge teljesítményére.

A Loki szerdán hosszabbítás után 2–1-re kikapott a Kecskeméti TE-től a Magyar Kupában, így kiesett.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Huszti Szabolcs felajánlotta a lemondását. Ezt a Debrecen közleményében elismerte, s a klub elfogadta a lemondást.

Indirekt/nemzetisport.hu