2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Eldőlt: Párizsban marad Mbappé, nem igazol sehová

Eldőlt: Párizsban marad Mbappé, nem igazol sehová

A francia világsztárnak jelenlegi csapatával lejárt a szerződése és nagyon úgy tűnik, hogy megszületett a döntés, hol folytatja karrierjét.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé úgy döntött, hogy szerződést hosszabbít a Paris Saint-Germainnel és a várakozásokkal ellentétben idén biztosan nem igazol a Real Madridhoz.

A hírről elsőként Gianluca Di Marzio olasz transzferguru, majd a L’Équipe című francia sportnapilap számolt be, szombaton délután pedig az átigazolási ügyekben rendre jártas Fabrizio Romano is világgá kürtölte, hogy Mbappé a maradás és a szerződéshosszabbítás mellett döntött, írja a Nemzeti Sport. A francia labdarúgó állítólag szombat délután telefonon ismertette is elhatározását Florentino Pérezzel, a Real Madrid elnökével.

Egyes hírek szerint Emmanuel Macron francia elnök és Tamim bin Hamad al-Tani katari uralkodó is személyesen győzködte Mbappét arról, hogy Párizsban folytassa a pályafutását. Az új megállapodás várhatóan három évre szól majd, de a papírokat még nem írták alá a felek.

Mbappé édesanyja pénteken azt nyilatkozta, hogy fia mindkét klubbal megállapodott, és csak rajta múlik, hogy melyik csapat mellett teszi le a voksát. A 23 éves támadó a hírek szerint 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenkénti 100 millió eurós fizetést kaphat a PSG-nél, emellett lesz beleszólása az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

Értesülések szerint Mbappé már szombat este, a Metz elleni szezonzáró után bejelentheti döntését és a párizsi klub a találkozó után állítólag privát partit tart, amelyen megünneplik Mbappé hosszabbítását.