KezdőlapCímlapBrutálisan nagyot esett Vas Kata Blanka a női Gio d'Italián - videó

Brutálisan nagyot esett Vas Kata Blanka a női Gio d’Italián – videó

A tokiói olimpián bravúrosan negyedik helyet szerző Vas Kata Blanka azóta is csodálatosan építi a karrierjét. Az SD Worx versenyzője azonban a női Giro 5. szakaszán bajba került.

Bukásba keveredett a magyar bajnok kerékpáros Vas Kata Blanka a Giro Donne keddi 5. szakaszán. Az SD Worx csapat versenyzője a sprintfelvezetésben vett részt, amikor elvesztette az egyensúlyát és nagy sebességgel a kordonba csapódott. Vas a bukás után befejezte a szakaszt, és azt írta az Eurosportnak, hogy a körülményekhez képest rendben van.

A sportoló párja, Szabó Miklós arról tájékoztatta a portált, hogy a versenyzőt kórházba kell vinni, de egy órával a bukás után a Jumbo-Visma csapatorvosa a helyszínen megvizsgálta, és nem talált törést, így Blanka inkább elkerülte a hosszas kórházi várakozást.

A válla mellett fájlalta a karját is, a bal könyökét ütötte be a kordonba, az fel is dagadt. Emellett néhány helyen lehorzsolta a bőrét, de az szinte természetes egy ilyen bukásnál. Összességében tehát azt mondhatjuk, szerencsésen megúszta az esést, és remélhetőleg szerdán is rajthoz tud majd állni.

A szakasz befutóját egyébként a világbajnok Elisa Balsamo nyerte, ő az első, aki egynél több győzelmet szerzett az idei Girón. Az első két sprintben megszokott módon a szakasz dobogójára rajta kívül két holland, Charlotte Kool és Marianne Vos állhatott fel. Az összetett élmezőnyében nem történt változás, Annemiek Van Vleuten viselheti a rózsaszín trikót a 6. szakaszon is.