2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Botrány az Ausztrál Openen: Medvegyev lehülyézte a főbírót az elődöntőben

Botrány az Ausztrál Openen: Medvegyev lehülyézte a főbírót az elődöntőben

Mint ismert, Danyiil Medvegyev négy szettben, 7:6 (7–5), 4:6, 6:4, 6:1 arányban legyőzte Sztefanosz Cicipaszt, így bejutott az Ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) döntőjébe, amelyben a spanyol klasszis Rafael Nadal lesz az ellenfele. Az elődöntő meglehetősen parázs hangulatú volt, amely a második szett végén csúcsosodott ki.

„Hülye vagy?” – tette fel kérdést az orosz teniszező a székbíróval való vitájánál, mert szerinte ellenfele édesapja folyamatosan tanácsokkal látja el Cicipaszt, ami a Grand Slam-tornákon tilos és intést von maga után. Medvegyev ezt többször is nyomatékosította, de a játékvezető megtartotta a hidegvérét. A második kiemelt azonban nem.

„Ó, Istenem, te olyan rossz vagy, ember” – jegyezte meg Medvegyev, és hozzátette, nem érti, hogyan bíráskodhatnak így egy Grand Slam-elődöntőben. Ezt követően pedig kifakadt.

„Nézz rám, hozzád beszélek! – ordított az orosz versenyző, aki a bíró időre való felszólítására is reagált a végén. – Milyen idő? Beszélek hozzád.”

A másik szituációnál Medvegyev ezt mondta a székbírónak Cicipaszék coachingolásával kapcsolatban.

„Ha nem teszed meg (a figyelmeztetést – a szerk.), hogy is mondjam, egy kiscica vagy!”

A mérkőzés későbbi szakaszában egyébként coaching miatt megintette Cicipaszt a játékvezető, akitől Medvegyev a meccs után, a kézfogásnál bocsánatot kért.

Indirekt/nemzetisport.hu