KezdőlapCímlapBotrány a kézilabda EB-n: az észak-macedon játékos leköpött egy nézőt

Botrány a kézilabda EB-n: az észak-macedon játékos leköpött egy nézőt

A játékos csapattársa szerint az északmacedón szurkolók több mindent is bedobtak a pályára, de szerinte ez normális, hiszen ez a Balkán, és ilyen a sport.

Montenegró 28–24-re legyőzte Észak-Macedóniát a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság debreceni csoportjában, ám a felfokozott hangulatú meccs lefújása után botrány tört ki, miután a montenegrói válogatott jobbszélsője, Marko Laszica az ellenfél szurkolóira köpött – írja a Nemzeti Sport.

Laszica nem túl ízléses megmozdulását az európai szövetség (EHF) ellenőre is jól látta és dokumentálta, így aztán fegyelmi tárgyalás lett az ügyből. A testület a beérkező jelentések és videofelvételek tanulmányozása után bizonyítottnak látta, hogy Laszica odament a kiabáló északmacedón szurkolókhoz és rájuk köpött, mindezt egy világjárvány kellős közepén.

Az indoklásban szerepel, hogy a cselekedete ellentétes a részt vevő válogatottak alapvető kötelezettségével, a sportszerűség hirdetésével. A bizottság ezen kívül arra is emlékeztetett, hogy az ilyen viselkedés rontja a sportág megítélését, ezért nem elfogadható. Az ítélet szerint Laszica 5000 eurós (1,7 millió forintos) pénzbüntetésben részesült, amelyből 2000 eurót két év próbaidőre felfüggesztettek.

Sok érzelem volt jelen a mérkőzésen, láttam, hogy az északmacedón szurkolók több mindent is bedobtak a pályára. De ez normális. Ez a Balkán, ilyen a sport – mondta a montenegrói válogatott jobbátlövője, Branko Vujovics a dán Tv2-nek a mérkőzés után.