KezdőlapCímlapAz orosz Forma-1-es sztárnak is be kell vonulnia katonának

Az orosz Forma-1-es sztárnak is be kell vonulnia katonának

Oroszországban nincs kivételezés, még egy Forma–1-es pilóta sem bújhat ki a katonai szolgálat alól. Eldőlt, ahogy minden orosz fiatalnak, a Haas versenyzőjének, Nyikita Mazepinnek is be kell vonulnia a hadseregbe sorkatonának.

Az F1 orosz újonca és édesapja, valamint Haas főszponzora is felháborodott azon, hogy a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a 22 éves Mazepin ne mentesüljön a katonai szolgálat alól. De nincs mást tenni, be fogják őt is sorozni a hadseregbe. Némi jó hír Mazepinnek, már az is beleszámít a katonai szolgálatba, hogy a moszkvai állami egyetemre jár az autóversenyzés mellett – írta a Grandpx.news.

„Mesterképzésre járok – árulta el Mazepin. – Sajnos többször volt már problémám a hiányzások és a rossz jegyek miatt. De tudom, a sport nem tart örökké, fontos a tanulás. Harminc évesen, amikor egy F1-es versenyző karrierje a csúcson van, csak akkor kezdődik az élet. Sosem volt kérdés számomra a tanulás.”

De valódi fegyvert is kell majd ragadnia a Haas pilótájának. „Alapból nem a hadseregben vagyok, hanem a katonai tanszéken, ahol be kell fejeznem ezt az évet. A nyáron lesz edzőtáborozásunk valahol Balashikában. Egy hónapig a laktanyában kell majd laknom, de nincs ezzel gond.”

Mazepin azért bízik benne, hogy jövőre egyetlen Forma–1-es futamot sem kell kihagynia a katonaság miatt.

Indirekt/Blikk