KezdőlapCímlapA Real Madrid már 70 milliárdot is fizetne Mbappéért aa PSG-nek

A Real Madrid már 70 milliárdot is fizetne Mbappéért aa PSG-nek

A francia lapok úgy tudják, hogy a Real Madrid megtette a harmadik, és egyben utolsó ajánlatát a Paris SG-nek, Kylian Mbapéé átigazolásával kapcsolatban. A hírek szerint Florentino Pérez 200 millió eurót (69,6 milliárd forintot) ajánl a francia játékosért.

Még azt sem lehet mondani, hogy ez lehet minden idők legnagyobb átigazolási díja, hiszen a PSG 2017-ben 222 millió eurót (77,2 millárd forintot) fizetett a Barcelonának Neymar aláírásáért. Mbappé sem volt olcsó, érte 180 millió eurót (62,6 milliárd forintot) kapott a Monaco 2018-ban.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke elmondta, valószínűleg ez az utolsó összeg, amit fel tudnak ajánlani a franciák világbajnok futballistájáért, akinek nem mellesleg jövő nyáron lejár a szerződése, így ha a következő, kevesebb mint 30 órában nem szerződik el Párizsból, akkor már csak a téli időszak marad, utána ingyen távozhat.

A Real 160 millióról indult, amit nevetségesnek tartottak Párizsban. Majd folyamatosan srófolta fel az árat, de ez sem biztos, hogy elég lesz a PSG-nek. A 160 millióra azt üzenték Madridba, hogy tisztességtelen ajánlat ennyi pénzt ajánlani.

Mbappé el akar menni Párizsból, már korábban kijelentette, hogy nem akar szerződést hosszabbítani. A franciákon is ott a nyomás, hiszen ha most, vagy télen nem adják el, több száz millió eurótól eshetnek el. Mbappé pedig lemaradhat álmai csapatáról, a Real Madridról, amely hosszú évek óta akarja az aláírását.

A Real eddig csak David Alabát szerződtette a nyáron a Bayern Münchentől, miközben eladta Marton Odegaardot és Raphael Varane-t is. Carlo Ancelottit, a csapat vezetőedzőjét is megkérdezték Mbappéról, de az olasz diplomatikusan válaszolt:

– Mbappé ügye a klubért felelős személyek dolga. Nem tudok erről mást mondani. Csak a csapat edzésére, a meccsekre való felkészülésre és a játékosok irányítására koncentrálok. Mindent, amit a futballpolitika magában foglal, számomra nem számít. Mbappe nagyszerű játékos, de úgy gondolom, hogy így is remek játékosaink vannak. Megmutatunk mindent, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki ebből a keretből is.

Indirekt/Blikk