2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Döbbenetes videó egy magyar McDonald'sból: a sajtot a cipője talpán húzza végig...

Döbbenetes videó egy magyar McDonald’sból: a sajtot a cipője talpán húzza végig az alkalmazott

A gyorsétterem alkalmazottai így bánnak az egyedi kérésekkel előálló vendégekkel. Azt hozzá kell tenni: nem tudni egyelőre, hogy mikori a videó és az sem tízezer százalék,m hogy “A” gyorsétteremlánc egyik üzletében készült, a videó alapján mindenki döntse el maga. Azonban természetesen megkérdeztük az étteremláncot is, akik válaszoltak, a belső vizsgálat azonnal megindult, a kérdésinkre adott választ a cikk végén változtatás nélkül közöljük.

Sokkoló és egyben vérlázító videó látott napvilágot a Twitteren – miután a REdditről valahogy letörölték/letöröltették. Az említett felvételen egy hazai gyorsétteremlánc egyik konyhája látható, melyben az alkalmazottak a cipőjük talpán húzzák végig a hamburgerekbe szánt sajtot és a földön forgatják meg a szintén a szendvicsekbe bele való húst.

A videóban jól hallható ahogy a dolgozók nagyokat nevetnek a visszataszító mutatványok között, arról nem is beszélve, hogy egy szöveges üzenetet is mellékeltek a fogyasztóknak.

“Így kérjetek éjjel hagyma meg uborka nélküli szarokat remélve, hogy friss lesz” – olvasható a felvétel alatt látható feliraton.

A Blikk e-mailben kérdéseket tett fel a gyorsétteremláncot képviselő ügynökségnek és a következő választ kapták:

“Az említett videóról bejelentésen keresztül szereztünk tudomást. A belső vizsgálatot ezt követően haladéktalanul megkezdtük, ez jelenleg folyamatban van.

Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban példátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan.

A McDonald’s éttermekben az élelmiszerbiztonságra és minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Ezen a területen alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül is kiemelkedőek, melynek során az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszerbiztonsági rendszert alkalmazzuk. Munkatársainkkal szemben a magas minőség érdekében szigorú elvárásokat támasztunk, kollégáinkat folyamatosan képezzük, oktatjuk. Szigorú sztenderdjeink betartását, az említett gyakorlatok magas szinten történő megvalósítását rendszeres külső és belső auditokon ellenőrizzük.

Amennyiben a videó valódisága igazolást nyer, a vizsgálat eredményének megfelelően az érintett munkavállalókkal szemben a szükséges munkajogi lépéseket meg fogjuk tenni.”

Indirekt/Blikk