KezdőlapCímlapA Fradi volt edzője harcolni akar az oroszok elleni háborúban

A Fradi volt edzője harcolni akar az oroszok elleni háborúban

A Fradi korábbi edzője kész fegyvert ragadni és megvédeni a hazáját.

Szerhij Rebrov, aki 2018-2021 között volt a Ferencváros edzője, a zöld-fehéreknél töltött időszaka alatt fantasztikus eredményeket ért el a csapattal. Az ukrán mester jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben dolgozik az al-Ain trénereként, ám az Independentnek adott interjújában elárulta, hogy már nem sokáig. A szezon után ugyanis kész fegyvert fogni és csatlakozni az orosz–ukrán háborúban harcoló bajtársaihoz.

– A futballról nem beszélhetek. Természetesen most nem a futballra gondolunk, hanem az országunk védelmére. Nagyon büszke vagyok az emberekre, a katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért. Jelenleg itt van munkám, de amint vége a szezonomnak, hazamegyek, a népemhez… Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a hazájukat. Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolni fognak, mindenki egységes, tudjuk, hogy mit kell tennünk… Természetesen kész vagyok arra, hogy fegyvert fogjak a kezembe – mondta a rá jellemző határozottsággal Rebrov, aki Vlagyimir Putyinról és az általa irányított orosz propagandáról is kifejtette a véleményét.

„Nem látok kompromisszumot, mivel Putyinnál nincs kompromisszum, ő csak Kijevbe akar menni és megmutatni, hogy elfoglalta az országunkat, neki nem érdeke a kompromisszum, mi harcolni fogunk a népünkért és a végsőkig kitartunk… Az orosz propaganda hihetetlen, azt próbálják bemagyarázni, hogy ők ‘megmentenek’ minket. Tudom, hogy ez nem Oroszország, ez csupán egy olyan ember, aki megpróbálja tönkretenni a szomszédait: ez Putyin. A probléma a propaganda, ami miatt nehéz megváltoztatni az orosz emberek véleményét… Putyin mondhat, amit akar, de ez a mi országunk, az ukránok döntik el, hogy mit csinálnak a hazájukban, mi dönthetjük el, milyen nyelvet beszélünk, nem értem, hogy Putyin miért mondja, hogy megvédi az embereket.”

A Fradi vezetőedzőjeként háromszor magyar bajnoki címet nyerő, illetve az Európa Ligát, továbbá a Bajnokok Ligáját is megjárt edző – rá nem jellemző módon – a családjára is kitért, akik jelenleg is Kijevben tartózkodnak.

„Édesanyám és édesapám három napja a föld alatt vannak Kijevben. A szüleim már elég idősek, nem akarnak költözni, csak a föld alá mennek, ha eljön az ideje, de Kijevből nem tudnak elköltözni, az ő korukban már túl nehéz lenne őket elköltöztetni.”

Indirekt/Blikk