2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Zacskóba rejtette meggyilkolt barátnője holttestét a magyar egyetemi tanár

Zacskóba rejtette meggyilkolt barátnője holttestét a magyar egyetemi tanár

A román rendőrség jelenleg is nagy erőkkel keresi azt a magyar egyetemi tanárt, aki a gyanú szerint megölte, majd zacskókba rejtette barátnője holttestét. M. Beátának szombaton veszett nyoma, holttestét kedden találta meg a román rendőrség.

Beátát egy az erdélyi Bihar megyében találták holtan. A nő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója volt. A rendőrség információja szerint M. Beátát szombaton látták utoljára Kolozsváron. Az áldozat a barátjával, Bóné Ferenccel tűnt el, őt körözik most gyilkosság gyanúja miatt.

A román hatóságuk úgy tudják, a férfi már nem tartózkodik az országban. A gyilkossággal gyanúsított Bóné Ferenc, aki szintén a Sapientia oktatója volt, 2020 augusztusban súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét. A Cluj24.ro szerint több nő számolt be róla, hogy a férfi megverte őket, ezért a kolozsvári bíróság kilencven napos közmunkára és pszichológiai tanácsadáson való részvételre kötelezte a körözött férfit.

Miután Bónét kirúgták az egyetemről, doktoranduszként óráinak egy részét M. Beáta kapta meg. A rendőrség szerint a pár szombaton a férfi autójával Havasrekettyére indult, ahol a nő még szelfit is készített magáról. Onnan viszont végleg nyoma veszett, s a nyomozók szerint Bóné szombaton egy dühkitörés során végzett M. Beátával.

A holttestét egy sűrű növényzettel benőtt részen zacskókba csomagolva rejtette el Báródsomos külterületén, a főúttól kétszáz méternyire.

Barátai szerint Beáta Havasrekettyéről még küldött magáról képeket a Messengeren. Pár órával később már csak egy sms érkezett a telefonjáról, amin lemondott egy esti találkozót. A román portál szerint elképzelhető, hogy azt az üzenetet már Bóné küldte, a nő ugyanis akkor már vélhetően nem élt – szúrta ki a nuus.hu.