2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Címlap Újabb titkos iratokat találtak Joe Bidennél

Újabb titkos iratokat találtak Joe Bidennél

Az amerikai Igazszágügyi Minisztérium munkatársai újabb titkosított dokumentumokat találtak Joe Biden delaware-i otthonában. Az iratok egy része az amerikai elnök szenátori, másik pedig allenöki korszakából származik. Biden ügyvédje szerint a minisztériumi dolgozók a hat újabb irat mellett több, kézzel írott jegyzetet is magukkal vittek.

A Blikk is beszámolt róla, hogy nemrégiben titkosított kormányzati iratokat találtak az amerikai elnök irodájában. Biden különleges jogtanácsosa elmondta, hogy „kis számú, minősített megjelölésű dokumentumról van szó”, amiket az elnök jogi képviselői találtak meg, amikor kiürítették a Penn Biden Centerben található irodákat, amelyeket Joe Biden az alelnöksége után használt mintegy két éven át.

A Fehér Ház közlse szerint azon iratokba, melyek Biden alelnöki korszakából származnak, nem tekintettek bele, hanem rögtön eljuttatták őket a nemzeti archívumba, ahol a törvények szerint a távozó adminisztrációk iratanyagának helye van. Merrick Garland igazságügyi miniszter Robert Hur különleges ügyészt nevezte ki a történtek kivizsgálására – írja a Reuters.