2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Címlap Tömegpusztító fegyverekkel riogatja megint a Nyugatot Oroszország

Tömegpusztító fegyverekkel riogatja megint a Nyugatot Oroszország

Az orosz területeket fenyegető nyugati fegyverszállítások Ukrajnába “globális katasztrófához” vezetnek – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin közeli szövetségese szombaton.

Vjacseszlav Volodin szerint ha a Nyugat a fegyvertámogatások mellett dönt, akkor azzal korábbi, tömegpusztító fegyverek elleni érveik ellen is felszólalnának.

A Telegramon a Duma – az orosz parlament alsóházának – elnöke arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és a NATO Ukrajnának nyújtott támogatása „szörnyű háborúhoz” vezeti a világot.

“Ha Washington és a NATO-országok olyan fegyvereket szállítanak, amelyeket polgári városok csapására használnak majd, és megpróbálják elfoglalni területeinket, akkor az erősebb fegyvereket használó megtorló intézkedésekhez fog vezetni” – írta Volodin.

Szerinte tarthatatlanok azok az érvek, amelyek szerint az atomhatalmak korábban nem használtak tömegpusztító fegyvert a helyi konfliktusokban.

Hozzátette: ennek az az oka, hogy az Egyesült Államok és a NATO “nem került olyan helyzetbe, ahol veszély fenyegetné polgáraik biztonságát és az ország területi integritását”.

Mint ismert, a nyugati szövetségesek dollármilliárdokat érő fegytámogatást ígértek Ukrajnának a múlt héten, bár nem sikerült rávenniük Németországot, hogy szüntesse meg vétójogát a német gyártmányú Leopard 2 harckocsik szállításával kapcsolatban. Az erről szóló szavazást itt tudja megtekinteni.

A tankokat számos NATO-nemzet birtokolja, de ahhoz, hogy Ukrajnába szállítsák őket, az országoknak Berlin jóváhagyására van szükségük – írta a SkyNews.