2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Címlap Újabb magasrangú orosz vezető halt meg rejtélyes körülmények közt: leesett a lépcsőn

Újabb magasrangú orosz vezető halt meg rejtélyes körülmények közt: leesett a lépcsőn

Az orosz légiközlekedési kutatóintézet volt vezetője szerdán életét vesztette, miután állítólag lezuhant a lépcsőn. Nem ez az első eset, hogy gyanús körülmények között veszti életét egy orosz tisztviselő, és valószínűleg nem is az utolsó…

A moszkvai repülési intézet (MAI) egyeteme jelentette be a 72 éves Anatolij Gerascsenko halálát, közleményükben az állt: „baleset következtében”. Egy meg nem nevezett forrás tudatta, hogy a tisztviselő az egyetem területén halt meg, miután „nagy magasságból” lezuhant a lépcsőn.

Gerascsenko egyébként 2015-ig volt az intézet rektora, és halálakor a jelenlegi rektor tanácsadójaként dolgozott – írja az Insider.

Gerascsenko halála a Kreml körüli magas rangú orosz személyiségek haláleseteinek sorába illeszkedik, különösen a technológiai és az energiaágazathoz kapcsolódó személyek esetében.

Szeptember 13-án például Ivan Pecsorin holttestét több mint 100 mérföldre onnan, ahol három nappal korábban leesett egy száguldó hajóról Vlagyivosztokban, a partra sodorta a víz. Pecsorin az orosz Távol-Kelet és az Északi-sarkvidék Fejlesztési Társaság repülésügyi vezetője volt, és nemrégiben felszólalt egy konferencián, ahol Putyin tartotta a fő beszédet.

A 67 éves Ravil Maganov energetikai vezető pedig szeptember 1-jén halt meg, miután „kiesett egy kórház ablakából”.