2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Mobilját nyomkodhatta a diák, amikor kiesett az iskola ablakán

Mobilját nyomkodhatta a diák, amikor kiesett az iskola ablakán

Véletlen baleset történhetett a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban, ahol egy hatodikos diák esett ki egy második emeleti ablakból. A Blikkelérte a 12 éves gyerek egyik osztálytársának szüleit, akik elmondták: a tanulók egy emberként imádkoznak a tinédzserért. Úgy tudjuk, bár súlyos sérüléseket szenvedett, az állapota stabil, nincs életveszélyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság erősítette meg a hírt, hogy szerda délután háromnegyed kettőkor kaptak egy bejelentés, miszerint az I. kerületben található Attila úti iskolából kizuhant egy diák az ablakon. A találgatások azonnal beindultak. Volt, aki szándékosságra, mások öngyilkosságra gondoltak, egyesek pedig azt sem tartották kizártnak, hogy egy őrült netes kihívás vezetett ahhoz, hogy a gyerek kórházban kötött ki. Bár a rendőrségi vizsgálat még javában zajlik, vagyis minden bizonnyal később derül fény arra, pontosan mi történhetett, a szülők szerint baleset volt.

– A gyerek nem szándékosan esett ki az ablakból, nem lökte le senki, és öngyilkos sem akart lenni. Egy nagyon szerencsétlen baleset történt. Mi, szülők is beszéltünk egymással, ezek alapján annyit tudok elmondani, hogy a baleset a tanulószoba idején történt. Csak pár diák lehetett a teremben – mondták a Blikknek az egyik osztálytárs szülei, hozzátéve: a gyerek nem volt az osztály „fekete báránya”, a közössége nagyon is kedveli. A diákok, a tanárok és a szülők is bíznak benne, mihamarabb felépül. Információink szerint a kiskamasz főként töréseket, köztük medencecsonttörést szenvedett.

A szülők szerint nem ez volt az első eset, hogy a gyermek kiült az ablakba, korábban már parancsoltak rá tanárok, hogy ne ott telefonozzon. Azt már a rendőrség tisztázza majd, hogy jelen esetben a baleset előtt épp a párkányon ült, avagy egy ablak melletti padon guggolva esett ki. Az eset másik nagy kérdése, hogy a felügyelőtanár bent volt-e a tanteremben, amikor a baleset történt. Az általunk megkérdezett szülő úgy tudja, nem.

– A tanárnak állandóan bent kell lenni a teremben, de van, hogy ő is szünetet tart vagy valami miatt ki kell mennie. Az ablakok egyébként nincsenek berácsozva, de csak úgy lehet kiesni, ha valaki tényleg ott üldögél – tudták meg a szülőktől.

A BRFK közlése szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Indirekt/Blikk