2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Rosszul sikerült az iskolai kísérlet: felrobbant az osztály

Rosszul sikerült az iskolai kísérlet: felrobbant az osztály

Két ausztrál általános iskolás diákot is súlyos égési sérülések miatt kellett kórházba szállítani, miután egy, a szabadban végzett tudományos kísérlet félresikerült a Sydney északi partján található iskolában.

A gyerekek az arcukon és a mellkasukon is sérüléseket szenvedtek. A hatóságok szerint a nagy szél a kísérletből származó anyagot a diákokra fújta.

Tizenegy diák és egy felnőtt is – vélhetően a tanár – azok a személyek között voltak, akik megsérültek az ausztrál Manly West állami iskolában történt incidensben.

A baleset helyi idő hétfő délután történt. Az egyik súlyos égési sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel szállították a westmeadi gyermekkórházba, míg a másikat mentőautóval szállították az orvosokhoz. A másik kilenc diákot a Royal North Shore és Northern Beaches kórházba vitték.

A feltételezések szerint a diákok – mintegy tízen – egy tudományos bemutatón vettek részt, ahol egy „fekete” vagy „cukros kígyót” akartak alkotni szódabikarbónával és cukorkeverékkel elegyítve.

Az NSW Ambulance megbízott felügyelője, Phil Templeman azt mondta, a szél néhány anyagot elfújt a diákok felé, ez okozta a sérüléseket. „A gyerekek a felsőtestükön, a mellkasukon, az arcukon és a lábukon szenvedtek égési sérüléseket. Szerencsére a tanulók többsége nem sérült meg súlyosan.”