2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Címlap Napok óta egy rejtélyes tárgy lebeg az Egyesült Államok felett

Napok óta egy rejtélyes tárgy lebeg az Egyesült Államok felett

Rejtélyes tárgy lebeg napok óta az Egyesült Államok területe felett: az amerikai hírszerzés szerint vélhetően egy kínai kémléggömbről lehet szó.

Az Egyesült Államok megfigyelői napok óta nyomon követnek egy feltételezett kínai magaslégköri megfigyelő ballont – közölte az USA hadserege. Patrick Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője elmondta: több napja figyelik az objektumot, amely eddig az ország északi területe felett haladt. Közölték: a léggömb jóval a kereskedelmi légi forgalom által használt magasság felett halad, és nem jelent katonai vagy fizikai fenyegetést a lakosságra.

A CNN egy egy magas rangú, meg nem nevezett amerikai védelmi tisztviselőre hivatkozva azt írja, a hadsereg tanácsadói azt javasolták Joe Biden elnöknek, hogy ne lőjék le a léggömböt, mivel az esetlegesen aláhulló roncsok veszélyt jelenthetnének az emberekre.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez a magaslégköri megfigyelő ballon a Kínai Népköztársasághoz tartozik – jelentette ki a híroldalnak az említett tisztviselő, mondván, már korábban is megfigyeltek hasonló tevékenységet kínai részről.