2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Krokodiltámadás volt egy luxusüdülőhelyen

Krokodiltámadás volt egy luxusüdülőhelyen

Jól megérdemelt pihenőjét töltötte egy ausztrál férfi egy luxusüdülőhelyen, amikor megtámadta egy krokodil. Éppen a tengerben úszott, amikor azt érezte, hogy valami

Az eset a Cape York melletti Haggerstone-szigetnél történt. Az 51 éves Marcus McGowan a sziget mellett strandolt, amikor rátámadt a ragadozó.

„Azt hittem, hogy cápa, de hamar rájöttem, hogy egy krokodillal van dolgom” – mondta a férfi. Hozzátette, hogy minimálisan szét tudta feszíteni az állat állkapcsát, így ki tudta húzni a fejét a szájából.

A feltehetően még fiatal példány újból megpróbálta megharapni a férfit, ő azonban már el tudta lökni az állatot, amely így csak a kezébe harapott bele másodszorra.

McGowan, habár túlélte a támadást, súlyos sérüléseket szenvedett, így helikopterrel azonnal kórházba szállították – írta a BBC.

A férfit egy exkluzív, luxusüdülőhelyen érte baleset, a szigetet napi 7600 dollárért, azaz körülbelül 2,6 millió forintnak megfelelő összegért lehet kibérelni.

Queensland környezetvédelmi minisztériuma közölte, kivizsgálják az esetet, de „a nyílt tengeren élő krokodilokat nehéz megtalálni, mivel az állatok gyakran több tíz kilométert tesznek meg naponta”. A krokodilok gyakoriak Ausztrália trópusi északi részén, a közelmúltban több támadás is történt.