2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap 201 milliós nyereséget termelt tavaly Vajna Timi étterme

201 milliós nyereséget termelt tavaly Vajna Timi étterme

A budapesti Kempinski Hotel oldalában működő Nobu japán vendéglő az utolsó magyarországi érdekeltsége Vajna özvegyének, Vajna Tímeának.

Vajna Tímea nem panaszkodhat a hazai üzletére, ugyanis a fennállása óta a legnagyobb profittal zárt a néhai Andy Vajna luxusétterme. Kiderült ugyanis, hogy az éttermet üzemeltető Buno Vendéglátóipari Kft. csaknem 1,6 milliárd forint árbevételt és 201 millió forint nyereséget hozott adózás után 2022-ben.

Vajna Tímeának a Kempinski Hotel oldalában működő Nobu japán vendéglő az utolsó magyarországi érdekeltsége, ugyanis az özvegy évek óta Los Angelesben él, és ott is képzeli el a jövőjét, ezért minden magyarországi üzleti kötődését szeretné felszámolni.

A Nobuból azonban bőven lett pénze Vajna Tímeának, mielőtt továbbad rajta, ugyanis a nyereségből 156 millió forint osztalék kifizetését szavazták meg a tulajdonosok, azaz az 51 százalékot birtokló AV Investments Kft. és az üzletrészek 49 százalékát jegyző Buno Investments Kft. Andy Vajna özvegye az AV Investmentsben érdekelt – írja a 24.hu.

A lap azt is kiemelte, hogy a 156 millió forint tavaly megtermelt profitból bő 45 millió az eredménytartalékba került, 79,56 millió az AV Investments Kft.-é, 76,44 millió forint pedig a Buno Investments Kft.-é. A jegyzőkönyv adatai azt mutatják, hogy az összeg egy részét már korábban mozgósították a tulajdonosok, legalábbis a taggyűlési határozat alapján az AV Investments 51 millió, a Buno 49 millió forint kölcsönt vett fel korábban, amit leszámítanak az osztalékkifizetésből.