2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Címlap Kim Dzsong Un eltüntette a koronavírust Észak-Koreából

Kim Dzsong Un eltüntette a koronavírust Észak-Koreából

Bármily meglepő, Észak Koreában felszámolták a koronavírus-járványt, legalábbis a diktatúra hírügynöksége ezt közölte.

Az elmúlt 24 órában egyetlen lázas megbetegedést sem regisztráltak Észak Koreában – jelentették be a helyi hatóságok. Az észak-koreaiak szerint ez a kommunista államot vezető Kim Dzsong Unnak köszönhető.

Az intenzív lezárásoknak és a hatékony megelőzésnek köszönhetően szombaton már nem volt egyetlen új lázas megbetegedés sem – jelentette be járványmegelőző központ szóvivője.

Az észak-koreai állami statisztikai hivatal hivatalos adatai szerint a 26 milliós távol-keleti országban a járvány kitörése óta több mint 4 millióan kapták el a koronavírust, amit egyébként a kommunista ország hivatalos szervei jelenleg is csak ismeretlen lázként emlegetnek. Állítólag a betegek 99,99 százaléka már teljesen meggyógyult. Eddig mindössze 74-en haltak bele a vírus szövődményeibe.

Ha ez valóban igaz lenne, Észak-Korea a világ legalacsonyabb halálozási arányával büszkélkedhetne – adnak hangot kétkedésüknek a külföldi járványügyi szakemberek. Észak-Koreával foglalkozó elemzők szerint a nulla esetszám – mint az országban sok minden más – a személyi kultusz erősítését szolgálja: az eredmények Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nagyságát bizonyítják, akinek – más országok irányítóival ellentétben – rekordidő alatt sikerült megfékezni a járvány terjedését.