KezdőlapCímlapHoppá: már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Hoppá: már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere, a címet ugyanis elkaparintotta tőle az Amazon alapítója, Jeff Bezos.

A Blikk is megírta korábban, Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere 2023-ban, a vagyona akkor 92 milliárd dollárral 229 milliárd dollárra gyarapodott a Bloomberg Billionaires Index szerint.

Most viszont elvesztette a pozícióját, mivel a Tesla részvényei hétfőn 7,2 százalékot estek.

A 60 éves Bezos 2021 óta most először vezeti a leggazdagabb emberek rangsorát – írja a Bloomberg, amit a Portfolio szúrt ki.

A két üzletember közötti vagyoni különbség az Amazon és a Tesla részvényeinek ellentétes irányú mozgásával egyre csökken. Az Amazon részvényeinek árfolyama 2022 vége óta több mint kétszeresére emelkedett, a Tesla árfolyama azonban a 2021-es csúcshoz képest csaknem 50 százalékkal esett vissza.

Musk vagyonát hatalmas kellemetlenség érte nemrégiben, miután egy delaware-i bíró a Teslánál lévő 55 milliárd dolláros bércsomagja ellen döntött. Az adott ügyet egy befektető vitte bíróság elé, aki szerint túlzás Musk javadalmazási csomagja. A bércsomagban lévő opciók az 52 éves üzletmber vagyonának markáns részét képezik, a Tesla és a SpaceX cégekben lévő részesedései mellett.

Bezos vagyonának jelentős többsége az Amazonban lévő 9 százalékos részesedéséből származik. Ő továbbra is az online kiskereskedő legnagyobb részvényese, még azután is, hogy a múlt hónapban 50 millió részvényt adott el körülbelül 8,5 milliárd dollár értékben.

Musk nettó vagyona most 197,7 milliárd dolláron áll, Bezos vagyona pedig 200,3 milliárd dollár.

A harmadik helyen a 74 éves Bernard Arnault, az LVMH elnöke áll, akinek a vagyona 197,5 milliárd dollárra taksálható.