KezdőlapCímlapTitokban temetik el Szurdi Miklóst

Titokban temetik el Szurdi Miklóst

Nem kísérhetik utolsó útjára rajongói és tisztelői Szurdi Miklóst. A február 12-én elhunyt rendező családja úgy döntött, március végén szűk körben, zárt körű temetésen, a legnagyobb titokban tartják a búcsúztatót, akárcsak a megemlékezést, ahová szintén csak a legközelebbi kollégák és családtagok kapnak meghívást.

Három hete adták hírül: elhunyt az Angyalbőrben, a Linda és a Família Kft. mellett több legendás magyar sorozat rendezője, Szurdi Miklós. Bár csak a legközelebbi hozzátartozói tudták, már évek óta nehéz küzdelmet folytatott a gyilkos kórral, ám a szenvedéseit nem mutatta, az utolsó hetekben is dolgozott az Erdőkertesi Faluház igazgatójaként.

A halála óta csak a kollégái és volt feleségei, Xantus Barbara valamint Gór Nagy Mária szólaltak meg, hat gyermeke és testvére egyelőre képtelen feldolgozni a gyászt. A Blikk megtudta, a temetést is ugyanilyen csendben, távol a nyilvánosságtól tervezik.

– Sokat beszéltek arról, hogy mi lenne a jó döntés, s végül arra az elhatározásra jutott a család, hogy titokban, szűk körben szeretnék utolsó útjára kísérni Miklóst, mert ő maga sem szerette a nagy felhajtást – mesélte lapunknak a gyászoló család egyik közeli ismerőse. – A gyerekei össze vannak törve, egyelőre képtelenek felfogni, hogy nincs többé, és ezt a fájdalmat nem a nyilvánosság előtt szeretnék megélni. A temetésre még nem került sor, mert sok a teendő, ráadásul Miklós második fia Brüsszelben él a családjával, és neki is haza kell utaznia. Úgy tudom, március végén kerül sor rá.

Úgy tudjuk, a szertartásra emiatt csak meghívóval lehet bejutni, és az sem kizárt, hogy őrök felügyelik majd, hogy valóban csak az legyen jelen, akit a család szeretne. Információink szerint a szertartásra még a közeli kollégák és barátok sem lesznek hivatalosak, ám néhányuknak lesz lehetősége megemlékezni a rendezőről.

– Korábban úgy tervezték, hogy lesz egy nyilvános megemlékezés, ám végül ezt is zárt körűre szervezik a Família Kft. szereplői a temetés előtt néhány nappal. Ide szintén csak néhány nagyon közeli barát és kolléga, valamint a család lesz hivatalos, s csupán az tud majd róla, akiről úgy gondolják, olyan közel állt Miklóshoz, hogy ott a helye – mondta az informátor.

A Blikk megkereste Xantus Barbarát, aki megerősítette az értesüléseinket.

– Nem lesz nyilvános megemlékezés, és a család úgy döntött, a temetés is zárt körű lesz. Ha megtörténik, bizonyára köztudott lesz, hol nyugszik majd, és aki szeretne, utólag elmehet a sírjánál leróni a kegyeletét – mondta szűkszavúan a színésznő.