2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Hanyatló Nyugat: ősztől ingyenes lesz az iskolai menza Bécsben

Hanyatló Nyugat: ősztől ingyenes lesz az iskolai menza Bécsben

Jól indul a következő tanév az iskoláskorú gyereket nevelő családoknak Bécsben. Az egész napos kötelező iskolai ellátásban minden gyermeknek és fiatalnak ingyenes lesz az ebéd.

„Fontos, hogy konkrét könnyítéseket biztosítsunk azoknak, akiknek a gyerekei nappali tagozatos iskolába járnak. Ezek az iskolaformák rendkívül fontosak a munka és a családi élet összeegyeztetése szempontjából, és nagyobb esélyegyenlőséget biztosítanak az oktatási rendszerben” – írja a Stadt Wien a Facebook-oldalán.

Ez a szociális intézkedés két iskolás korú gyereket nevelő családnak körülbelül 2000 euró megtakarítást jelent évente, azaz körülbelül 740 ezer forintot.

A Bécs városát irányító szociáldemokrata közgyűlés – mint a város weboldalán olvasható – arra hívja fel a figyelmet, hogy a jelenlegi infláció a középosztályra is hatalmas terhet ró, igy szükség van erre a támogatási formára.

2023-ban a város közel 38 millió eurót fordít a kötelező egész napos iskolákban működő ingyenes menzára. A következő évben valamivel több mint 44 millió eurós beruházást terveznek.