2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Erős földrengés rázta meg hajnalban Romániát

Erős földrengés rázta meg hajnalban Romániát

Hétfő hajnalban ismét földrengést érzékeltek Románia területén – számolt be a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. A katasztrófavédelem szerint Magyarországon is érezni lehetett.

A szakértők szerint alig néhány nappal azután, hogy földrengés volt a szomszédos országban, ismét földmozgást érzékeltek, amely az adatok szerint Aradtól 16 kilométerre, helyi idő szerint hétfőn 5 óra 25 perckor történt. A földmozgás erősségét 3,4-esre teszik a Richter-skálán.

A magyar katasztrófavédelem hivatalos Facebook-oldalán számolt be az esetről, amelyben kiemelte, hogy magyar területeken is érzékelhették a földmozgást:

A földrengést esetleg a határ magyarországi oldalán is érzékelhették, de eddig sem a szeizmológiai obszervatóriumba, sem a katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés, és károkról sincs információ.

Az elmúlt időszakban több földrengésről is beszámoltunk Románia területén: Egy héttel ezelőtt 4,9-es, majd 4,2-es erősségű rengést érzékeltek Románia területén, Arad közelében.