2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Elon Musk visszaengedte a Twitterre Donald Trumpot

Elon Musk visszaengedte a Twitterre Donald Trumpot

Elon Musk feloldotta Donald Trump Twitter fiókjának a tiltását, miután szavazást indított a kérdésben. A voksolás során 15 millió felhasználó fejezte ki a véleményét, 52 százalékuk pedig úgy döntött, hogy a volt amerikai elnök térjen vissza közösségi platformra.

Az emberek beszéltek. – írja Musk a Twitter oldalán, ahol bejelentette a szavazás eredményét. Azonban Donald Trump visszatérése koránt sem biztos, mivel korábban azt nyilatkozta, hogy nem látná értelmét.

Donald Trump felhasználói fiókját 2021 januárjában tiltották le a Twitterről erőszakra való felbujtás veszélye miatt. Erre azért volt indok, mert miután elvesztette a választást Joe Bidennel szemben az őt támogatók ezrei megrohamozták a Capitoliumot. Ennek következményeképp nem csak a Twitteren, de más népszerű közösségi platformokon is, mint például a Facebook és Instagram, felfüggesztették a fiókjait. Erre reagálva pár hónappal később elindította a saját internetes közösségi felületét, aminek a Truth Social nevet adta.

Az üzletemberből lett politikus nem rég jelentette be egyébként, hogy újra indulni fog a következő amerikai elnökválasztáson.