2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Balek: egy pokróc alatt próbált elbújni a fészerben a részegen balesetező sofőr

Balek: egy pokróc alatt próbált elbújni a fészerben a részegen balesetező sofőr

A többszörösen körözött, 33 éves férfi ittas állapotban hajtott neki egy családi ház kerítésének Sárosdon.

A rendőrségre Sárosdról, a Komáromi utcából balesetről érkezett bejelentés 2022. november 18-án, nem sokkal 12 óra után. A bejelentő elmondta, hogy egy Citroën típusú személygépkocsi vezetője a lakóházuk kerítésének ütközött, majd a sofőr az ott élők egyikével történt szóváltást követően gyalogosan távozott a helyszínről. A kiérkező rendőrök az adatgyűjtést követően azonnal megkezdték a gépjárművezető felkutatását, akit alig egy órán belül a baleset helyszínétől nem messze, egy ingatlan fészerében, pokróc alá rejtőzve találtak meg.

A 33 éves sárkeresztúri férfival szemben történt intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a Paksi és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a körözését rendelte el, valamint egy további esetben – ittas járművezetés miatt – a Székesfehérvári Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Miután a rendőrök elől rejtőzködő sofőrrel szemben felmerült a gyanú, hogy a Sárosdon okozott baleset előtt is fogyasztott szeszes italt, ezért a járőrök mintavételre előállították, a mérési eredmények pedig megerősítették az alkoholos befolyásoltságot.

Elfogását követően az egyenruhások a férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították és eljárást kezdeményeztek ellene – olvasható a police.hu oldalán.