KezdőlapCímlapElon Musk elveszítheti a Twitter vezérigazgatói székét

Elon Musk elveszítheti a Twitter vezérigazgatói székét

A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk, aki mostanában egy-egy vezetői döntést kívánó problémát – megmagyarázhatatlan okból – megszavaztat, vasárnap este újabb kérdést tett fel követőinek a platformon: menjen vagy maradjon?

„Lemondjak-e a Twitter vezetői posztjáról? Tartom magam a szavazás eredményéhez” – tweetelte Musk. Egy következő tweetben hozzátette: „Ahogy a mondás tartja, vigyázz, mit kívánsz, mert lehet, hogy megkapod.”

Ma reggel 8:40-kor, három órával a szavazás lezárulta előtt mintegy 14,4 millió szavazat érkezett a kérdésre, és 57% az igenek aránya a 43 százaléknyi nemmel szemben. Azaz a közvélemény Muskot elküldené. A milliárdos vállalkozó tweetjének kommentjeiben sok felhasználó biztatta egymást, hogy szavazzanak „igennel” vagy „nemmel”, míg mások megosztották a gondolataikat arról, hogy Elon Musk vajon miért döntött a szavazás mellett. Eyesek szerint Musk fejében már megvan az utód, öbben pedig biztosak abban, hogy a Twitter szaúd-arábiai és katari befektetői mondták neki, hogy mondjon le. (Ahogy az alábbi tweetből kiderül, Musk a térségben járt, hiszen a helyszínen tekintette meg a foci-vb döntőjét Katarban.) Mint a The Washington Post megjegyzi, a Tesla részvényei jelentősen csökkentek, amióta Musk októberben átvette a Twitter irányítását, szakértők szerint pedig a vállalat kilátásai javulnak majd, ha Musk eltávolítja magát a platformról.

Musk legutóbbi közvélemény-kutatása néhány órával azután érkezett, hogy a Twitter bejelentette, nem engedi meg több más közösségi oldalra, köztük az Instagramra és a Facebookra mutató linkek közvetlen közzétételét a felhasználók számára. Elismerte, hogy ez a döntés visszatetszést váltott ki, majd ezt tweetelte: „A jövőben a nagyobb változtatásokról szavazunk majd. Elnézést kérek.”

A múlt héten Musk felfüggesztett egy olyan Twitter-fiókot, amely megosztotta magánrepülőgépének nyilvánosan elérhető repülési adatait, illetve több olyan újságíró fiókját is, akik beszámoltak az ügyről; a legtöbbjüket szombaton helyezték vissza, miután Musk Twitter-szavazást tartott, hogy a felfüggesztésüket azonnal vagy egy hét múlva szüntessék-e meg – írja a The Week.