KezdőlapCímlapSokan megsérültek, amikor brutális turbulenciába került egy repülő Hawaiion

Sokan megsérültek, amikor brutális turbulenciába került egy repülő Hawaiion

Több tucat ember megsérült vasárnap, amikor a Hawaiian Airlines Phoenixből Honoluluba tartó járata súlyos turbulenciába került.

A Hawaiian Airlines 35-ös járata nem sokkal a hawaii leszállás előtt tapasztalt turbulenciát, délelőtt 10:50 körül – erősítette meg a társaság a Business Insidernek adott nyilatkozatában. A légitársaság közlése szerint 13 utast és a személyzet három tagját szállították kórházba. Többen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a repülőtéren láttak el.

Legalább 36-an megsérültek, közülük 11-en súlyos sérüléseket szenvedtek – közölte a honolului sürgősségi egészségügyi szolgálat. A sérülések között szerepelt fejsérülés, vágások, zúzódások és agyrázkódás.

Egy ember az eszméletét is elvesztette – mondta a honolului sürgősségi osztály igazgatója, Jim Ireland egy sajtótájékoztatón.

„A légitársaság minden érintett utast és alkalmazottat támogat, és további információkkal szolgál, amint azok rendelkezésre válnak” – áll a Hawaiian Airlines közleményében.

A közösségi oldalakon megosztott fotókon és videókon látszik, hogy a repülőgép kabinjában megsérült mennyezet, valamint az is, ahogy az utasokat elviszik a repülőtérről a mentők.

Az egyik utas a Hawaii News Now-nak azt mondta: az édesanyja éppen csak leült, amikor a turbulencia elérte: „Felrepült, majd a mennyezetbe csapódott”.

Egy másik utas pedig arról beszélt, hogy a repülőgép két „intenzív” magassági zuhanást élt át, és az egyik során a barátja vizes palackja olyan erősen csapódott a mennyezetnek, hogy abban repedést okozott.