2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Döbbenet: 11-en ültek a kocsiban, amely balesetet szenvedett az M1-esen

Döbbenet: 11-en ültek a kocsiban, amely balesetet szenvedett az M1-esen

A sofőr az M1-es autópálya 112-es kilométerszelvényénél lévő lehajtóban karambolozott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály információi alapján – az M1-es autópályán akartak megállítani egy személygépkocsit 2022. december 18-án 22 óra körül.

A jármű a rendőrök jelzését figyelmen kívül hagyta, majd az autópálya 112-es kilométerszelvényében – eddig ismeretlen okok miatt – felborult.

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok a személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

A rendőrök a járművezetőt elfogták, akit – az orvosi ellátásukat követően – a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig a meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.