2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Döbbenet: fegyveresek rabolták el a fiatal fiú holttestét egy kórházból

Döbbenet: fegyveresek rabolták el a fiatal fiú holttestét egy kórházból

Maszkos fegyveresek elrabolták egy Ciszjordániában autóbalesetben elhunyt, drúz nemzetiségű izraeli férfi, Tiran Fero holttestét egy kórházból Dzsenínben – jelentette a katonai rádió szerda reggel.

A súlyos incidens miatt jelentős izraeli fegyveres erők gyülekeznek Ciszjordánia északi részén, de egyelőre nem világos, behatolnak-e Dzsenínbe visszaszerezni a holttestet.

A Haifa melletti drúz városban, Daliat al Karmelben lakó 18 éves, érettségi előtt álló diák másodmagával egy Dzsenín környéki autószerelő-műhelybe vitte a járművét kedden, de útközben autóbalesetben megsérültek.

Egyikük könnyebben sérült meg, őt egy izraeli kórházba szállították. A rendkívül súlyos állapotban lévő Ferót viszont Dzsenínbe vitték, a legközelebbi kórházba. A családja is odautazott, s mellette voltak, amikor elhunyt.

Elmondásuk szerint az álarcos fegyveresek a kórterembe hatoltak be, majd szemük láttára rabolták el a holttestet.

Az al-Aksza Mártírjainak Brigádja nevű terrorcsoport magára vállalta az akciót, és bejelentette, hogy palesztinok Izraelben lévő földi maradványaiért cserébe visszaadják a 18 éves izraeli holttestét.

Az arab anyanyelvű drúz kisebbség fiai vállalják az izraeli hadkötelezettséget. Az iszlámból a tizedik században kiszakadt drúz vallási irányzat, majd nemzetiség tagjai több közel-keleti országban élnek, főként Szíriában, Libanonban és Izraelben, és mindenütt lojálisak a helyi hatalomhoz.