2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Bedrogozta parlamenti képviselőtársát a politikus

Bedrogozta parlamenti képviselőtársát a politikus

Csütörtökön letartóztatták a francia szenátus tagját, Joël Guerriau-t, akit egyik politikustársának bedrogozásával gyanúsítanak.

Az RMC francia rádió értesüléseire hivatkozva a News In France azt írja: Guerriaut egy vele eddig jó barátságban álló politikustársa, a hatóságok által meg nem nevezett nemzetgyűlési képviselőnő jelentette fel. A nő azt mesélte a rendőröknek, hogy kedden este látogatóba ment a szenátor párizsi lakására, ahol beszélgetés közben megittak egy pohár italt. A képviselőnő ezután rosszul lett és nemsokkal később kórházba kellett szállítani. Az ott elvégzett tesztek ecstasy jelenlétét mutatták ki a szervezetében, ezt követően a nő feljelentést tett Guerriau ellen.

A férfit ezután vették őrizetbe. A párizsi ügyészség megerősítette, hogy a vád szerint a politikus „olyan anyagot adott be a nőnek annak tudta nélkül, amely alkalmas arra, hogy a személy belátási képességét vagy cselekedeteinek ellenőrzését befolyásolhassa”. Az ügyészség azt is közölte, hogy Guerriau szexuális erőszak elkövetése érdekében tette mindezt, ugyanakkor ecstasyval nem igazán lehet egy embert elkábítani, mert a szer hatása ezzel nagyjából éppen ellentétes, azaz a szenátor valószínűleg akkor sem érte volna el a célját, ha az áldozata nem lesz rosszul és nem megy kórházba.

A történet hatalmas felháborodást okozott a politikusok és a civilek körében is, sokan megkérdőjelezték a nők biztonságát a politikai szférában.