KezdőlapCímlapBorzalom: két koronavírusos beteg meghalt, mert elfogyott az oxigén a kórházban

Borzalom: két koronavírusos beteg meghalt, mert elfogyott az oxigén a kórházban

Egy kórházi baleset következtében egy 76 és egy 55 éves nő vesztette életét.

Mint ahogy azt a Blikk is többször megírta: elképesztő helyzetek uralkodnak Romániában a koronavírus miatt. A kórházak előtt sorban állnak a mentőautók, fertőzöttek százai várják, hogy kórházi ágyhoz jussanak. A betegségben elhunytak pedig már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán.

A pénteki jelentések szerint a közel húszmilliós országban az utóbbi 24 órában 15 410 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. A kórházakban több mint húszezer koronavírusos beteget kezelnek, az intenzív terápiás részlegeken pénteken 1848 súlyos betegnek jutott hely.

Azonban egy baleset következtében további halálozás történt Romániában az olténiai Targu Carbunesti kórházában. A klinikán 150 koronavírusos beteget kezelnek, akik közül 90 oxigénpótlásra szorul, 15 pedig intenzív terápiában részesül. Ám elfogyott az oxigén, a személyzet ballonos kézi lélegeztetéssel pótolta a páciensek oxigénellátását.

A katasztrófavédelem négy megyéből csaknem 70 oxigénpalackot küldött rohammentőkkel a helyszínre, az emberi mulasztás következtében egy 76 és egy 55 éves nő halt meg – írja a Főtér.ro.