KezdőlapCímlapEgyre durvább a válás Robert De Niróéknál

Egyre durvább a válás Robert De Niróéknál

A fellebbviteli bíróság elutasította az exfeleség keresetét, és megállapította, hogy De Niro házasság alatt szerzett jövedelme és az ez idő alatt megszerzett egyéb üzletekből származó vagyona a színész saját tulajdona.

Egy New York-i bíróság csütörtöki döntése szerint Robert De Niro volt felesége, Grace Hightower a válás után nem jogosult a színész vagyonának felére – írja a New York Post. Hightower azzal próbált érvelni, hogy egy 2004-ben kötött házassági szerződésük értelmében igényt tarthat a férje együttélésük alatt keletkezett keresetének felére, mivel szerinte az házassági vagyon, amelyet egyenlően kell felosztani. A fellebbviteli bíróság azonban fenntartotta a februárban hozott ítéletet és elutasította az exfeleség keresetét, illetve megállapította, hogy De Niro házasság alatt szerzett jövedelme és az ez idő alatt megszerzett, egyéb üzletekből származó vagyona a színész saját tulajdona.

Az egykori álompár még 2018-ban szakított, s bár eleinte úgy tűnt, békében szétmennek, mára egy évek óta tartó brutális lövészárokharccá vált a küzdelmük, amelyben még az ügyvédeik is folyamatosan egymásnak esnek. Azonban a volt feleséget nem kell az elszegényedéstől félteni, hiszen így is dollármilliókkal lesz gazdagabb a házassági szerződés alapján. A dokumentum értelmében ugyanis a párnak el kell adnia azt a 20 millió dolláros (6,2 milliárd forintos) házat, amelyben korábban együtt éltek, illetve 6 millió dollárból (1,8 milliárd forintból) Hightower egy új otthont is vásárolhat magának, ahol együtt élhet két gyerekükkel. Sőt, a házassági szerződés szerint De Niro beleegyezett abba is, hogy évi 1 millió dollár (312 millió forint) tartásdíjat fizet a nőnek, amíg Hightower újra férjhez nem megy, avagy egyikük meg nem hal.

A két fél közötti sárdobálás részeként áprilisban De Niro ügyvédei részletesen kiteregették Grace Hightower vásárlókörútjainak részleteit. Ezek szerint csak 2019-ben 1,67 millió dollárt (500 millió forintot) költött gyémánt ékszerekre és egyedi ruhákra. Átlagosan havi 215 ezer dollárt (65 millió forintot) ver el a színész hitelkártyájáról és még 160 ezer dollárt (48 millió forintot) készpénzben. Emiatt De Niro az ügyvédei szerint kénytelen minden munkát elvállalni, már nemcsak gagyi vígjátékokat, hanem egy Oscar-díjasnak megalázó reklámokat is.

Indirekt/Blikk