2021.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Bűnügy Agyonverte és felgyújtotta a főnökét egy tatabányai férfi

Agyonverte és felgyújtotta a főnökét egy tatabányai férfi

Tizenöt év év börtön várhat arra a tatabányai férfira, aki tavaly áprilisban egy csővassal fejbe ütötte a főnökét és gázolajjal az áldozat saját telkén felgyújtotta a holttestet.

A férfi és élettársa az áldozatnak dolgozott, birtokain különböző feladatokat láttak el, ráadásul a tőle bérelt házban éltek. A tatabányai férfi 2020. április 12-én egy másfél méteres szögvassal fejbe ütötte munkaadóját, aki a helyszínen meghalt. A gyilkos ezután igyekezte eltüntetni a nyomokat: élettársával a megölt férfit annak saját teherautójával szomódi telkére vitte, majd gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta a testet.

Az elkövető a gyilkos eszközt és az egyik okostelefonját is eltüntette, másikkal pedig egészen április 16-ig üzeneteket küldött saját magának, illetve másoknak, hogy ne fogjanak gyanút főnöke eltűnéséről, majd azt a telefont is elégette.

A férfit a Tatabányai Törvényszék emberölés és kifosztás miatt 15 év börtönbüntetésre, élettársát bűnpártolásért 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és a védőik enyhítésért jelentettek be fellebbezést, míg az ügyész az elsőrendű vádlott vonatkozásában az ítéletet tudomásul vette, a másodrendű vádlott esetében 3 nap gondolkodási időt kért – derült ki a törvényszék közleményéből.