2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Vészhelyzet: csődbe mehetnek a zenészek, a színházak és a mozik

Vészhelyzet: csődbe mehetnek a zenészek, a színházak és a mozik

Mint, ahogy az Indirekt az elsők között megírta, ma délután kettő órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az operatív törzs sajtótájékoztatóján kihirdette a veszélyhelyzetet Magyarországon.

A miniszter felsorolta a legfontosabb intézkedéseket, melyek közül az egyik húsbavágó lehet a zenészek, énekesek és zenekarok számára.

Gulyás Gergely bejelentette: a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását megtiltjuk, ez nem gyárak, éttermekre vonatkozik, de szórakozóhelyekre már igen.

Fotó: Facebook

Ez azt jelenti, hogy az összes beltéri és kültéri koncertet le kell mondani, legyen szó egy vidéki hakniról vagy akár egy többezer fős fesztiválról. Magyarul ez azt jelenti, hogy a zenekarok sehol nem tudnak fellépni, így nyilván bevételük sem lesz. Kérdés, hogy tudják túlélni anyagilag a következő időszakot.

Arra konkrétan nem tért ki a miniszter, hogy a fenti bejelentés vonatkozik-e a színházakra, a mozikra valamint a 100 fős közönségnél nagyobb televízióműsor felvételekre.