2021.07.29
Márta, Flóra
Kezdőlap Belföld Újabb rossz hír a budapesti autósoknak

Újabb rossz hír a budapesti autósoknak

A Lánchíd felújítása miatt június 19-től, vagyis mától változik a közlekedés a Hegyalja úton, ami újabb dugókat generálhat majd a fővárosban.

Június 16-án, szerdán hajnali négy órakor teljesen lezárták a Széchenyi lánchidat és annak környezetét a gyalogos és közúti forgalom elől. A Lánchíd lezárása miatt változik a Hegyalja út közlekedése is. Mivel jelenleg ezen a szakaszon nincs egybefüggő buszsáv, ezért az autóforgalom által okozott folyamatos torlódások a BKV járatait is jelentősen érintik, esetenként 5-10 perces késést okozva az autóbuszoknak.

Ezért a BKK június 19-től átalakítja az útszakasz közlekedését az alábbiak szerint:

• a meglévő szakaszok összekötésével egybefüggő buszsávot alakítanak ki a BAH-csomópont irányából a Döbrentei tér felé;

• újrahangolják a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat, kifejezetten az új forgalmi helyzethez igazítva;

• átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, ezzel próbálják csökkenteni az Erzsébet híd előtti torlódást.

A BKK állítása szerint ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően a Hegyalja úton Pest irányába az egyéni gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak majd át a Döbrentei téri kereszteződésen, ezzel szemben az autóbusszal közlekedők a jelenlegi helyzethez képest csúcsidőben 5-8 perccel kevesebbet utaznak majd. Ez jól hangzik, de arról nem tesz említést a BKK közleménye, hogy az Erzsébet híd pesti oldalán mit tesznek a lámpákkal, hogy ott ne legyen dugó, ahogy az mindennapos az utóbbi években. Sokak szerint jó esély van rá, hogy az újabb buszsáv újabb dugókat generál a napközben amúgy is járhatatlan fővárosban.