KezdőlapCímlapÚjabb csapás Harry hercegnek! A rákkal küzdő Károly király nem kér belőle

Újabb csapás Harry hercegnek! A rákkal küzdő Károly király nem kér belőle

Készenléti terv van érvényben arra az esetre, ha brit uralkodó nem tudná vállalni a kötelezettségeit, azonban ezeket nem kisebbik fiára hagyná.

Miután kiderült, hogy III. Károly királyt rákkal diagnosztizálták, az Amerikában élő Harry herceg rögtön Angliába sietett, hogy ott tudjon lenni a beteg édesapja mellett. Az uralkodó fia azonban csak egy napig tartózkodott Londonban, ebből összesen 45 percet töltött el az apjával.

Mint az utólag kiderült, Kamilla királyné hazazavarta, ugyanis nem tetszett neki, hogy bejelentés nélkül jelent meg a herceg, valamint úgy látta, csak PR-fogásként használja az együttérzést. Sussex hercege nemrégiben kijelentette, hogy a diagnózis közelebb hozhatja őket ahhoz, hogy újra egyesüljön a család a viszályok után.

Sőt, egy Harryhez közeli személy azt is elárulta, hogy az uralkodó fia akár ideiglenesen vissza is térne a királyi család mindennapjaiba és szívesen segítene a hivatali ügyek intézésében, ha az apja megkérné erre. Most azonban nagyon úgy néz ki, hogy nem igazán kérnek belőle.

Egy forrás szerint Harry herceget állítólag kihagyták Károly király vészhelyzeti terveiből és semmilyen formában nem szerepel benne. A forrás elmondása alapján nagyon valószínűtlen, hogy Sussex hercegét, aki 2020-ban lemondott vezető királyi tisztségéről, visszavegyék a királyi állományba, hogy segítsen az apja nevében az ügyintézésekben.

„Gondosan átbeszélt és feltérképezett készenléti terv van érvényben arra az esetre, ha a király nem tudna nyilvános kötelezettségeket vállalni, illetve végrehajtani a következő hónapokban, de ezek egyike sem érinti Harry herceget. A testvérek alig beszélnek egymással, így az az elképzelés, hogy Vilmos herceg azt akarná, hogy Harry visszatérjen és képviselje a céget, egyszerre nevetséges és elképzelhetetlen” – fogalmazott a bennfentes, melyet a Mirror szemlézett.

Indirekt/Blikk