KezdőlapBelföldVisszalépett a MÁV! Mégsem emeli meg a kerékpárbérletek árát

Visszalépett a MÁV! Mégsem emeli meg a kerékpárbérletek árát

Noha korábban úgy volt, hogy az új jegytarifarendszerben a kerékpáros bérletek az 5-7-szeresére emelkednek, a MÁV meggondolta magát, és az árak akár a felére csökkenhetnek.

A hazai vasúttársaság bejelentése értelmében a rövid távú utazások az új tarifarendszerben az 5-7-szeresére drágulhatnak március 1-jétől a kerékpáros bérletek. A bejelentést hatalmas felháborodás követte, ami végül elérte a célját. A Közlekedő Tömeg felhívására most a MÁV Start lépett egyet, és levélben fordult a Magyar Kerékpárosklubhoz.

Azt írták, a felmerült aggályok miatt nyitottak a kerékpáros országbérlet tervezett, 9450 forintos árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő Építési és Közlekedési Minisztériummal egyeztetve így alkalmazzák.

Azaz összességében majdhogynem megfelezik az eredetileg tervezett országos kerékpárbérletek árát. Ugyanakkor nem sikerült megegyezni más ügyben. Ugyanis a Magyar Kerékpárosklub kérése ellenére továbbra sem lesz kerékpáros megyebérlet, és az 500 forintos kerékpárjegyeket sem viszik le 400 forintra.