KezdőlapCímlapÚjabb botrány a levegőben! Tömegverekedésig fajult egy vita a Ryanair egyik gépén

Újabb botrány a levegőben! Tömegverekedésig fajult egy vita a Ryanair egyik gépén

A Marokkóból Londonba tartó járaton a konfliktus az ülőhelyek miatt robbant ki.

Tömegverekedésig fajult egy vita a Ryanair Marokkóból Londonba tartó járatán múlt héten, ami miatt a gépnek mindössze 36 perccel az indulás után le kellett szállnia Marrákesben, írja a 24.hu. Az incidensről egy videó is készült, amelyen az látható, ahogy az utasok egymással üvöltöznek, miközben az egyre feszültebbé váló személyzet megpróbálja őket csitítani. 

A verekedés akkor tört ki, amikor egy család megkért egy másikat, hogy cseréljenek ülőhelyeket. Egy szemtanú beszámolója szerint egy húszas évei végén járó férfi kért meg egy utast, üljön arrébb, hogy a felesége és a gyerekei mellé ülhessen. A nő, aki a saját lányával ült, viszont nem volt hajlandó átülni a férfi kedvéért, aki erre feldühödött, és fenyegetni kezdte őt.

A repülő a vita ellenére gond nélkül felszállt, de a biztonsági öv jelzés kikapcsolásánál a nő férje a felesége védelmére kelt. A két férfi egymásnak esett, a személyzet pedig sikertelenül próbált véget vetni ennek. Az egyik család egy nagyobb csoporttal utazott, és nemsokára többen is csatlakoztak a verekedéshez. Marrákesben rendőrök várták a gépet, és leszállították a kilenc érintett embert.

A bonyodalmak ezzel azonban még nem értek véget: egy másik utas a verekedés alatt rosszul lett, és repülés közben oxigént kellett neki adni. Landolás után az orvosok ellátták, és megállapították, hogy nem alkalmas a repülésre, ő ezután szidalmazni kezdte az utaskísérőket, és nem akart leszállni. Végül őt is rendőrök vitték le a repülőről.

A rendbontók eltávolításával két óra telt el, amivel a személyzet elérte a napi maximális munkaidejét, így minden utasnak le kellett szállnia gépről, buszra szállították, majd egy szállodába vitték őket az éjszakára. Viszont hiába tették át őket egy másnapi járatra, az is törölve lett később és végül csak csütörtök este érkeztek meg Londonba.