KezdőlapBelföldTúszul ejtette gyermekét, hét és fél év börtönre ítélték

Túszul ejtette gyermekét, hét és fél év börtönre ítélték

A bíróság a vádlottat a személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek.     

Hét és fél év börtönre ítélték azt az egyiptomi férfit, aki egy bozótvágóval és egy harci késsel fenyegetőzve túszul ejtette volt élettársával közös 8 éves kislányát 2022 nyarán Soroksáron. Halmazati büntetésül 10 évre kiutasította Magyarországról a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság az elkövetőt. Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat a személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek. A férfit a hét és fél év börtönbüntetés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.