2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Tragédia: folyóba fulladt anya és a 9 éves fia, valamint a segítségükre...

Tragédia: folyóba fulladt anya és a 9 éves fia, valamint a segítségükre igyekvő férfi

Az idős férfi az élete árán mentette meg a másik gyermeket a vízből.

Egy kilenc éves kisfiú, az édesanyja és a segítségükre siető 80 éves férfi is egy folyóba fulladt Romániában, közölte a Tények. A 30 éves nő két nappal ezelőtt két kisfiával fürdeni ment, és a gyerekek annak ellenére, hogy nem tudtak úszni, beugrottak a vízbe. Bár a folyó partján sekély a víz, 2-3 méter alatt nagyon gyorsan mélyül, így a kicsik azonnal elmerültek.

Anyjuk sokkos állapotban rohant utánuk a vízbe, de hiába próbálta kihúzni őket, a folyó sodrása őt is elragadta. A kisebbik, nyolc éves fiút végül egy arra járó 80 éves férfi mentette ki, aki épp öntözővízért ment a folyóba, ám végül ő maga is a vízbe fulladt, ahogy az anya és az idősebbik fiú is.

– Itt nagyon sok tragédia történik ezen a szakaszon minden évben. A nyári szünet előtt az idén is elmondtam a szülőknek, hogy ne menjenek fürdeni a folyóba, mert életveszélyes – mondta a polgármester.

Mire a mentők megérkeztek, a helyiek már a fiút és az idős férfit kihúzták a partra. Megpróbálták újraéleszteni őket, de nem sikerült. A mentők ezután csónakkal mentek ki a folyóra, és nem sokkal később megtalálták a 30 éves nő holttestét is.

A szemtanúk szerint az egyetlen túlélő, nyolc éves kisfiú hazaszaladt édesapjához a baleset után, a tragédia körülményeit pedig a hatóságok vizsgálják.

Indirekt/Blikk