KezdőlapCímlapTörök Dani: „A Sors legnagyobb kegyetlensége, hogy nem engedte aput zenélni a...

Török Dani: „A Sors legnagyobb kegyetlensége, hogy nem engedte aput zenélni a 75. születésnapján”

Szívszorítóan emlékezett elhunyt édesapjára Török Ádám fia.

A magyar progresszív rock és jazzrock kiemelkedő alakja, Török Ádám 75 éves korában elhunyt. Az énekes-fuvolista-dalszerzőt álmában érte a halál, amelyet a fia jelentett be a Facebookon. Dani elmondta, már jó ideje felkészült az édesapja elvesztésére.

„Mindennap beszéltünk. Utoljára a halálának éjszakáján, hajnali fél kettőkor” – árulta el Török Ádám fia. Dani akkor ment haza a munkából vonattal, Ádám pedig még ébren volt.

Amióta két évvel ezelőtt stroke-ja volt, mindig az volt az első kérdésem: fater, jól vagy? Azt felelte: ‘igen, tök jól, minden rendben’. Engem a legújabb kutyámról kérdezgetett, aztán beszéltünk a közelgő koncertről, amire nagyon készült. Én úgy terveztem, hogy hazajövök az unokájával, Daniellával. (…) Daniellának májusban szerettem volna megmutatni, micsoda csodálatos zenész a nagyapja. Sajnos, erre már nem kerülhetett sor – mesélte a Best magazinnak Dani.

Apa és fia között véget ért a beszélgetés, majd elbúcsúztak egymástól. Aztán reggel hatkor csörgött Dani telefonja, látta, hogy az édesapja felesége, Dóri hívja. Rögtön tudta, hogy nagy a baj.

„Dórika zokogva mondta, hogy meghalt az apám, éjjel örökre elaludt! Ha őszinte akarok lenni, fel voltam erre készülve. Az apám nagyon erős volt, de azt láttam rajta, hogy a stroke-ja után már nem ugyanaz az ember, aki volt. Borzalmasan fáj, hogy nincs többé az édesapám de én megbékéltem a halállal. Szerintem az élet addig tart, amíg méltósággal lehet élni. A sors úgy akarta, hogy apám méltó módon menjen el, hogy éjszaka, álmában elaludjon. Azt azonban nem értem, hogy a sors miért nem engedte meg neki még ezt az utolsó, 75. születésnapi koncertet, amire nagyon készült. Ez végtelenül igazságtalan az élettől” – mondta a lapnak a gyászoló férfi.