2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Még folytatná – de nem magyar csapatban - a pályafutását Szalai Ádám

Még folytatná – de nem magyar csapatban – a pályafutását Szalai Ádám

Szalai Ádámnak január óta nincsen klubja, jelenleg főállású apaként aposztrofálja magát, de nem zárta ki a folytatás lehetőségét. 

„A terv az volt, hogy idén nyáron befejezem a játékot. Eredetileg a Bundesligában akartam abbahagyni, de amikor megkeresett a Basel, egy ilyen nagy múltú csapat, amely a nyártól edzőként is számított volna rám, belevágtam a kalandba. Most, hogy az év elején munkanélküli lettem, felborultak a tervek. Hangsúlyozom, még nem vonultam vissza, és bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy itthon pályára lépjek még aktív játékosként, a külföldi folytatás nincs kizárva. Hosszabb távon szeretnék a futballban maradni, még nem tudom, milyen formában, de sok mindent vissza akarok adni a hazai labdarúgásnak” – fogalmazott Szalai Ádám.

A válogatott korábbi csapatkapitánya azt is elárulta, mire a legbüszkébb a pályafutásában: több mint tíz évet szerepelt a Bundesligában, négy különböző csapat színeiben – írta a Sportal. A válogatottal megjárt két Európa-bajnokságot és csapatkapitány volt. Végül, de nem utolsósorban a Játékidő Alapítvány, amelyet a családtagjaival és a barátaival gyakorlatilag hobbiból működtet, hogy hátrányos helyzetű embereknek, gyerekeknek segítsen.