KezdőlapBűnügyTöbb rendőr is életét vesztette egy brutális rabszöktetésben

Több rendőr is életét vesztette egy brutális rabszöktetésben

Támadás ért egy rabszállító konvojt a franciaországi Eure-ben, két fegyőr meghalt, három pedig súlyosan megsebesült.

A támadás Rouen és Evreux között történt az autópályán, az incarville-i fizetőkapunál. A sebesültek legalább egyikének állapota is életveszélyes, egy helyi rendőrségi forrás szerint egy harmadik fegyőr is meghalt a fegyveres támadásban.

Az igazságügyi miniszter jelezte: az Evreux-ből Rouenba szállított rab megszökött, és a szökésében közreműködő társai nem haboztak nehézfegyverrel lőni a kíséretre. A megszökött rab a rendőrségi források szerint 1994-ben született. Az ügyben a szervezett bűnözés elleni központi hivatal indított nyomozást.

Franciaországban legutóbb 1992-ben haltak meg fegyőrök hasonló körülmények között. Az egyik halálos áldozat nős volt, két gyermek apja, míg a másik lelőtt fegyőr felesége öt hónapos terhes. A három súlyos sebesültet kórházban ápolják – mondta a miniszter.

Rendőrségi beszámolók szerint a támadást egy több bűnözőből álló csoport követte el, akik két járművet használtak. Az egyik gépkocsit nem sokkal a támadás után kiégve találták meg. A kommandó tagjai elmenekültek, egyikük megsebesült. A bűnözői csoport keresésében mintegy kétszáz csendőr vett részt, a francia csendőrség egyik elitalakulata (GIGN) pedig szintén a helyszínre indult.

Indirekt/ATV