2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Címlap Szűk családi körben eltemették Diego Maradonát

Szűk családi körben eltemették Diego Maradonát

Ma eltemették Diego Armando Maradonát, a futball-legendától azt megelőzően szurkolók, rajongók milliói búcsúztak el Buenos Airesben.

A szerdán szívrohamban elhunyt egykori világklasszis labdarúgó koporsóját csütörtökön este szállították át a Casa Rosadából a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőbe, ahol szülei is nyugszanak. Az egyórás út során gyászolók tízezrei álltak az utak mentén, sokan focicsapatok mezét dobták a koporsó felé, ezekből több tucat gyűlt össze, a temetőben pedig családtagjai és legközelebbi barátai jelenlétében helyezték örök nyugalomra.

A 60 évesen meghalt futballzseni búcsúztatása már csütörtök kora reggel, helyi idő szerint 6.15 órától elkezdődött, és az első néhány órában a családtagok, valamint a közeli hozzátartozók és barátok kaptak erre lehetőséget – írta az MTI. Az elsők között vett búcsút Maradona volt felesége, Claudia Villafane, valamint lányaik, Dalma és Gianinna. Őket egy másik volt feleség, Veronica Ojeda követte fiúkkal, Dieguito Fernandóval. Megjelent a búcsúztatáson Jana is, akit Maradona néhány évvel ezelőtt ismert el hivatalosan a lányának. Később érkeztek az 1986-os világbajnokságon aranyérmes csapattársak, köztük Oscar Ruggeri, illetve más ismert argentin futballisták, például Carlos Tévez.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta alkohol és kábítószer problémákkal küszködött. Mai hír az is, hogy Maradona menedzsere pert indít a mentősök ellen a futball-legenda rejtélyes halála miatt. Matias Morla meglátása szerint túl későn érkeztek ki a mentőautók. A közösségi médiában nyilvánosságra hozott közleményében jelezte, hogy a San Isidro megyei ügyészség által jegyzett jelentés szerint az első mentő több mint harminc perc után érkezett meg Maradonához, ami a menedzser szerint kimeríti a bűncselekmény fogalmát, és jogi eljárást kell, hogy maga után vonjon.

Kiss B. László