2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Szijjártó elárulta, mikortól állítják vissza a schengeni határokon a normális átjárást

Szijjártó elárulta, mikortól állítják vissza a schengeni határokon a normális átjárást

Amennyiben a koronavírus-világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

A magyar diplomácia vezetője a Szövetség néven egyesülni készülő három felvidéki párt – a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Híd és az Összefogás – elnökeivel tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről.

„Ez azért jó, mert a Magyarország és Szlovákia közti 36 határátkelő közül jelenleg csak 19 működik, és ha sikerül végrehajtani ezt a döntést, akkor végre minden határkeresztező úton lehet majd közlekedni a két ország között” – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: a világjárvány még inkább rámutatott az egymásrautaltságra, és ezért terveik közt szerepel az is, hogy már hamarosan lehetővé teszik, hogy a Magyarországgal határos megyékben, régiókban élők hazánkban is felvehessék a koronavírus elleni oltást.

Vagyis, ha nem jön közbe semmi, a koronavírus-világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, akkor Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain az akadálymentes átjárást – írt az MTI.