2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Címlap Bevonták a részegen balesetező Edda dobosának jogosítványát

Bevonták a részegen balesetező Edda dobosának jogosítványát

Ittas vezetés miatt gyanúsította meg a rendőrség Hetényi Zoltánt. Az Edda dobosa még májusban okozott balesetet, amely miatt nemrég kihallgatták.

ÍEnnyire összetörte az autóját Hetényi Zoltán

A Blikk megtudta, a zenész jogosítványát azóta bevonták, valamint az alkoholszintje a középérték felső határán volt, amikor megszondáztatták. Korábban azt állította, két korsó sört ivott, úgy tűnik, ennél többet fogyaszthatott.

„A balesetet követően a rendőrök a sofőrt mintavételre előállították. A nyomozók az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte” – írta a BRFK Kommunikációs Osztálya. A Blikk úgy tudja, a szondázás eredménye a középérték felső határán volt, 0,76-1,25 milligramm alkohol volt a szervezetében.

Úgy tűnik tehát, többet ihatott az általa említett két korsó sörnél. Hetényi nem okozott személyi sérülést, ám belement egy kerítésbe, és a lízingelt autójában több millió forintos kár keletkezett. Ez nem büntetőjogi kategória, de polgári perben vagy a biztosítón keresztül a károsultak behajthatják a nekik járó összeget.

A bulvárlap megkereste a zenészt is az ügyben.

– Jól vagyok, köszönöm, és nem kívánok nyilatkozni az ügyben – mondta szűkszavúan Hetényi.

Indirekt/Blikk