KezdőlapBelföldSzeretnél legalább egymilliót keresni a nyáron? Menj el vendéglátózni a Balatonra

Szeretnél legalább egymilliót keresni a nyáron? Menj el vendéglátózni a Balatonra

Egy egész szezon alatt a szakácsok akár nettó 1,8 millió forintot is megkereshetnek, végzettséget a legtöbb helyen nem várnak el.

Ahogy beköszöntött a nyári szezon, a Balaton partján található hotelek és vendéglátó egységek újra megnyitották kapuikat a turisták előtt. A régió legnagyobb vonzereje, a Balaton, nemcsak a pihenni vágyókat, hanem a munkavállalókat is vonzza, hiszen a nyári időszakban rengeteg új munkahely nyílik meg a vendéglátás területén – írta a Pénzcentrum.

A legtöbb balatoni szálloda és étterem szakácsokat és konyhai kisegítőket keres, akik gyorsan és hatékonyan képesek dolgozni a nyári szezon nyújtotta pörgésben. Az elvárások között szerepel a szakácsok esetében a megfelelő szakképzettség, korábbi tapasztalat, kreativitás és a higiéniai előírások betartása. A konyhai kisegítők esetében fontos a megbízhatóság, a jó fizikai állóképesség és a csapatmunkában való jártasság.

A balatoni hotelek versenyképes béreket kínálnak a szezonális munkavállalóknak. Szakácsok esetében az órabér általában 2 500-3 500 forint között mozog, a tapasztalat és a munkakörülmények függvényében. A konyhai kisegítők 2 000-3 000 forint közötti órabérre számíthatnak, de akadnak helyek, ahol nekik is több bért tudnak biztosítani. Emellett sok munkaadó biztosít szállást és étkezést is.

Átlagosan egy szakács havonta 550 000- 600 000 forintot keres nettó, tehát 3 hónap alatt ennek a háromszorosa nettó 1,6- 1,8 millió forint kereshető meg egy szezon alatt. Ha feltesszük, hogy valaki vásárol magának plusz dolgokat, szórakozik akkor is jó becslésnek tekinthető, hogy a nyári szezon alatt 1- 1,2 millió forint jó eséllyel megtakarítható.  De fontos kiemelni, hogy ez a munka sok lemondással jár együtt és nagyon sokat kell dolgozni. A napi 10-12 órás műszak számít alapnak a legtöbb helyen és egy héten maximum 1- 2 szabadnap jár. Tehát mind fizikailag és szellemileg is nagyon megterhelő munka.