KezdőlapCímlapNagy bajban a Netflix – 170 millió dollárra perelte egy ügyvédnő

Nagy bajban a Netflix – 170 millió dollárra perelte egy ügyvédnő

Fiona Harvey azt állítja, hogy a Szarvasbébi zaklató karakterét róla mintázták, ezért pedig rágalmazás miatt beperelte a Netflixet, mivel a minisorozat „tönkretette a hírnevét, a jellemét és az életét”.

A Netflixen áprilisban jelent meg a Szarvasbébi (Baby Raindeer) című minisorozat, amiben 7 epizódon keresztül követhetjük végig Donny Dunn nevű londoni komikus, egyben csapos életét, akit egy nő zaklat. A sorozatban olyan témákat feszegetnek, mint a szexuális erőszak, ráadásul a forgatókönyv Richard Gadd igaz történetén alapszik, aki egyébként maga játssza el a főszereplő karakterét, míg a zaklatót, Marthát Jessica Gunning alakítja.

Az ügyvédnő legalább 170 millió dolláros kártérítést követel a streaming szolgáltatótól. Szerinte a sorozatban szereplő Martha Scott karaktere pontatlanul róla lett mintázva. Elmondása szerint azért kényszerült rá, hogy előálljon a nagy nyilvánosság elé, mert a sorozat nézői közül többen már kiderítették személyét és folyamatosan zaklatják az interneten.

A per dokumentumaiban azt írják, hogy Martha karakteréhez hasonlóan Fiona Harvey is egy skót ügyvéd, aki 20 évvel idősebb Richard Gadd-nél, ráadásul kísértetiesen hasonlítanak egymásra külsőleg, valamint az akcentusuk, beszédmódjuk és még a hanglejtésük is szinte megkülönböztethetetlen.

Indirekt/Blikk